Menü
Sepetiniz

Konferans Salonu Yapımı

Konferans salonu yapımı yeterli tecrübeye ve dikkat edilmesi gereken detayların olması gereklidir. Konferans salonu inşasısonradan telafi oldukça zor olduğundan her teferruata dikkat etmek gerekir. Konferans salonu yapımı için mevcut alanın kullanışlı ve işlevsel olacak şekilde tasarlanması, konferans salonunda kullanılacak konferans koltuklarının mekana uygun konseptte olması ve seyircilerin rahatlığına önem verilmesi, ortamdaki seslerin karışmaması için iyi bir ses izolasyonu, herkes tarafından iyi görülecek kadar uygun yükseklikte sahne ve şık bir sahne perdesi ile modern mobilyalar gibi birçok detay sayılabilir. Konferans salonu yapımında aşağıdaki detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Planlama ve Tasarım

Öncelikle konferans salonunun ne amaçla oluşturulması gerektiği ve bunun için neler gerekeceği belirlenmelidir. Mevcut alana maksimum kapasiteye uygun olmalı, görsel ihtiyaçlar ve ses yalıtımı gibi özel talepler belirlenmelidir. Salonun yerleşim düzenini ve yapısal değişlikleri gösteren ayrıntılı bir planı oluşturmak için mimar ile çalışmaktayız. Bunlar yapılırken inşaat için resmi makamlardan gerekli izinler varsa onların başvuruları da yapılır.

Konferans Salonun Hazırlanması

Konferans salonunun yapımı için öncelikle salonda bulunan molozların ve engel olabilecek tüm eşyaların salondan alınması gerekir. Konferans salonu koltuklarının dizilmesinden önce zeminden geçecek elektrik veya usb kablolarının geçişinin sağlaması lazım.

Çerçeveleme ve Duvarlar

Duvarlar, zemin ve tavan dahil olmak üzere konferans salonunun uygun ses yalıtımı ve dayanıklılığını sağlamak için yüksek kalitede malzemeler tercih edilir. Konsepte uygun mobilyalar tercih edilir.

Elektrik ve Veri Kablolarının Hazırlanması

Konferans salonlarında bulunan cihazların elektrik prizleri, aydınlatma armatürleri ile işitsel ve görsel cihazlar dahil olmak üzere bunların tüm elektrik ve iletişim kablolarının çekilmesi, tüm prizlerinin yerlerinin hazırlanması işlemi yapılır. Ayrıca internet bağlantısı ile aynı ağa bağlı tüm cihazların veri kablolarının alttan çekilmesi ve gerekli yerlerde prizlerinin hazırlanması işlemi yapılır.

Konferans Salonu Aydınlatma

Konferans salonunda yapılacak olan seminerler, sunumlar ve diğer etkinliklerde yeterli aydınlatma işleminin yapılması için uygun sayıda ve güçte armatürlerin yerinin hazırlanması ve kurulması işlemi yapılır. Ayrıca konferans sırasında istenilen ışık düzeyinin yakalanması için ışık seviyesinin ayarlayabilen kısıcılar kullanılması önerilir, talep edilmesi halinde bu tarz cihazların da kurulumu tamamlanır.

HVAC (İklimlendirme) ve Havalandırma

Tüm mevsim şartlarında bunaltmadan veya üşütmeden rahat bir sıcaklığı sağlamak için HVAC (iklimlendirme) ve havalandırma sistemlerinden yararlanmalı. Bu sistemler konferans salonunun büyüklüğüne ve salonun yapısına uygun özellikte ve ölçülerde olmasına dikkat edilmelidir.

Zemin Döşemesi ve Duvar Kaplamaları

Zemin döşemesi için dayanıklı, estetik açıdan şık görünüme sahip ve salonun kullanım amacına uygun döşeme malzemeleri tercih edilmelidir. Bu malzemeler genelde halı, parke veya vinil gibi ürünlerden oluşurken genelde halı sessiz ortamlar oluşturduğu için kullanım amacına daha uygun oluyor. Duvarlar eğer ses izolasyonu gerekirse cilalı ahşap paneller veya ses yalıtımı sağlayan kumaşlardan döşenmiş paneller kullanılır. Modern bir görünüm için duvarların boş kalan yerlerine şık duvar kağıtlarından döşenme yapılır veya boyama yapılabilir.

Görsel ve İşitsel Ekipmanlar


Ekranlar, projektörler, ses sistemleri gibi video konferansa olanak sağlayan ekipmanların yerlerinin hazırlanması ve kurulumu gerçekleştirilmelidir. Bu ekipmanların bağlantıları tekrar tekrar kontrol edilmelidir ki konferans sırasında herhangi bir aksilik yaşanmasın, akis halde telafisi çok zaman alacağı gibi maliyeti de yüksek olmaktadır.

Konferans Koltuğu ve Salon Mobilyası

Konferans salonuna sığacak ve uygun bir oturum düzeni oluşturacak şekilde konferans koltuğu dizilimi yapılmalıdır. Konferans koltuğunun sağlamlığı, alev almaz kumaştan döşemesinin tercih edilmesi, kullanım kolaylığı ve ileride ihtiyaç olacak yedek parçalarının bir çok firmada çok rahat bulunabilmesi gibi birçok detaya dikkat edilerek seçilmelidir. Ayrıca toplantılar sırasında rahat bir seminer yapmanızı sağlayacak mobilyalar, masalar ve sandalyeler ile etkili bir sunum için uygun konferans salonu mobilyaları tercih edilmelidir.

Test ve Muayene

Tüm bu mobilya ve tefrişatın salona uygulanmasından sonra sorun olup olmadığını anlamak için kapsamlı bir veya birkaç kez kontroller yapılmalıdır. Zamanında ve doğru şekilde çalıştıklarından emin olmak için tüm ekipmanlar ve sistem test edilip muayeneden geçmelidir.

Açılış ve Teslimat

Konferans salonu yapımı inşaatı tamamlandığında yetkililerin nezaretinde konferans salonuna yapılan işlemleri ve sistemlerin çalışma detaylarının gösterilmesiyle sorunsuz şekilde teslimatı yapılır.

Konferans salonunun boyutuna, talep edilen özelliklere ve her geçen gün gelişen teknolojiye bağlı olarak konferans salonlarına eklenecek özellikler artmaktadır veya detaylanmaktadır. Sorunsuz ve başarılı bir konferans salonu yapım inşaat projesi için yeterli deneyime sahip yükleniciler ve profesyonellerle çalışmaktan geçtiğini unutmayın.

Bereket ofis olarak 20 yıldır ofis koltukları imalatı gerçekleştiriyoruz, konferans koltuğu imalatı da bu ürünler arasındadır. Farklı renklerde ve özelliklerde konferans koltuğu, tiyatro koltukları ve konferans sandalyesi imalatı gerçekleştirilir.

Bereket ofis olarak konferans koltuğu imalatı yapmakla beraber konferans salonu imalatı yapıyoruz. Konferans salonunda zemin yükseltme, akustik duvar kaplama, asma tavan yapımı, sahne perdesi kurulumu, ses sistemi kurulumu gibi birçok işlem yapılmaktadır.

Firmamız imalatını yapmış olduğu konferans koltukları sipariş üzerine özel ürettiği için yapılan tüm ürünlerin iadesi ve değişimi mümkün olmamaktadır.

Üretici firma olmamızdan dolayı konferans koltuğu parçaları tek veya toplu olarak satışı gerçekleştirilmektedir. Her türlü konferans koltuk yedek parçaları için iletişime geçiniz.

Konferans koltuğu imalat süresi ortalama 1 hafta olmaktadır. Bu süre sipariş sayısına ve imalat yoğunluk durumuna göre değişmektedir.

Üretimini yapmış olduğumuz konferans koltukları, tiyatro koltukları ve konferans sandalyesi modelleri TSE belgeli malzemelerden üretilip imalat hatalarına karşı 2 yıl garantilidir.

Hazırda konferans koltuğu bulundurmayıp siparişle beraber üretim yaptığımız için sizin talep edeceğiniz renklerde ve özelliklerde üretilir.

İmalatını yaptığımız konferans koltukları için ücreti karşılığında montaj hizmeti vermekteyiz. Müsait olunması durumunda hariçten ücreti karşılığında montaj hizmeti verilmektedir.

Konferans koltukları gövdesi metal üzerine poliüretan sünger dökümü yapılmaktadır. Bu işlem metal kalıplar içinde yapıldığı için kalıpların ölçüleri değiştirilmemektedir.

Konferans salonlarında ki mevcut konferans koltukları için yapılacak işleme ve koltuk sayısına göre konferans koltuk tamiri firmamız tarafından yapılmaktadır.

Konferans koltuğu İstanbul içi siparişlerde teslimatlar firmamız tarafından yapılmaktadır. İstanbul dışı siparişlerde nakliye bedeli alıcı tarafından ödenir.

Konferans koltuğunu montajsız şekilde sipariş verebilirsiniz.